Санітарні та фітосанітарні заходи > 2018 > Маркування харчових продуктів > Індикатор #14
100 %
Прогрес за 12 місяців 2018 року
Останнє оновлення: 31.05.2024
Консолідація та чітка регламентація правил надання споживачам інформації про харчові продукти (зокрема, встановлення переліку обов’язкової інформації та основоположних вимог до такої інформації, вимог до операторів ринку, що відповідають за інформацію про харчовий продукт, вимог до представлення обов’язкової інформації та відхилення від них; вимог до дистанційного продажу, мовних вимог, вимог до назви харчового продукту та інформації, що повинна її супроводжувати; вимог до зазначення переліку інгредієнтів та інформування споживачів про алергени; правил позначення мінімального строку придатності харчового продукту; вимог до інформації про поживну цінність та правил її застосування під час маркування харчового продукту)
Піднапрямок:
Маркування харчових продуктів
Відповідальні:
Мінагрополітики, МОЗ, Мінекономрозвитку, Держпродспоживслужба
Стаття Угоди:
IV.4.64, Додаток V
Директива / Регламент ЄС:
Регламент (ЄС) 1169/2011
Термін виконання:
31.12.2018
Розрахунок показника
100%
40%
Розроблено законопроект про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів
Відповідальні: Мінагрополітики, МОЗ, Мінекономрозвитку, Держпродспоживслужба
30%
Законопроект опрацьовано з експертами ЄС
Відповідальні: Мінагрополітики, МОЗ, Мінекономрозвитку, Держпродспоживслужба
30%
Закон прийнято ВРУ
Відповідальні: ВРУ