Санітарні та фітосанітарні заходи > 2018 > Використання вітамінів та мінеральних речовин у харчових продуктах > Індикатор #19
100 %
Прогрес за 12 місяців 2018 року
Останнє оновлення: 31.05.2024
Закріплення на законодавчому рівні правил використання вітамінів та деяких інших речовин у харчових продуктах, спрямованих на захист споживачів від вживання будь-яких вітамінів, мінеральних речовин або інших речовин, що можуть бути шкідливим для здоров’я. Встановлення переліку вітамінів і мінеральних речовин та препаратів вітамінів і мінеральних речовин, які можуть бути додані до продуктів харчування та переліку харчових продуктів, до яких вітаміни та мінеральні речовини додавати забороняється
Піднапрямок:
Використання вітамінів та мінеральних речовин у харчових продуктах
Відповідальні:
МОЗ, Мінагрополітики, Держпродспоживслужба
Стаття Угоди:
IV.4.64, Додаток V
Директива / Регламент ЄС:
Регламент 1925/2006
Термін виконання:
31.12.2018
Розрахунок показника
100%
40%
Розроблено проект наказу про затвердження правил додавання вітамінів, мінеральних речовин та деяких інших речовин до харчових продуктів
Відповідальні: МОЗ, Мінагрополітики, Держпродспоживслужба
30%
Проект нормативно-правового акта опрацьовано з експертами ЄС
Відповідальні: МОЗ
30%
Нормативно-правовий акт прийнято
Відповідальні: МОЗ